Home » Uncategorized » Dance muziek in Nederland

Dance muziek in Nederland

Letterlijk vertaald naar het Nederlands betekend dance natuurlijk dans of dansen, maar dit is een wel heel ruim begrip, Dansen kan immers op talloze muziekstijlen die veelal niets met het begrip Dance te maken hebben. Daarom is het erg interessant om te weten waar dat begrip nu eigenlijk vandaan komt en waar het uit voort gegroeid is.

36764Het duurde even voordat Dance muziek doorbrak in Nederland. Daar waar het in andere delen van de wereld al langer erg populair en geliefd was schoot het in Nederland niet erg op met deze stijl. Zoals we inmiddels allemaal weten is dit intussen wel anders. Uiteindelijk werd Dance rond het einde van de Twintigste eeuw steeds bekender in Nederland en werden er overal Dance feesten georganiseerd. Meestal waren dit gewone feesten in discotheken en clubs maar algauw deden ook de illegale Dance feesten hun intrede. Deze vonden plaats in afgelegen locaties waar iedereen de hele nacht door kan feesten en zo optimaal van de muziek kon genieten.

Vandaag de dag is Dance muziek niet meer weg te denken uit de vaderlandse muziekscene. Uit Nederland komen immers wereldberoemde DJ´s. Hun namen prijken op vele affiches in de beste clubs en op de beste festivals wereldwijd. Het is wat dat betreft best wel ironisch dat Dance muzke, vrij laat doorbrak hier, want er blijken veel mensen die aanleg hebben voor het maken van deze muziek Nederlands te zijn. Steevast doen er veel landgenoten mee in verkiezingen voor de beste DJ´s ter wereld en die worden regelmatig gewonnen.

Daar waar het in het begin een paar grote namen die wereldwijd roem vergaarden ziet men nu steeds meer nieuw talent ontstaan en is er een goede doorstroom. Naar verwachting zal Nederland in de nabije toekomst dan ook nog veel meer Dance muzikanten gaan voortbrengen, zoals het dat de afgelopen jaren ook steeds gedaan heeft.