Home » Uncategorized » De grootste dance festivals in Nederland

De grootste dance festivals in Nederland

Nederland is een land waar Dance festivals uitermate populair zijn en deze doen zeker niet onder voor andere soorten festivals. Omdat in het land sowieso heel veel festivals worden georganiseerd en deze veelal zeer populair zijn valt er voor iedere soort muziekliefhebber voldoende te beleven. Op elk gebied vind je de meest uiteenlopende festivals die op allerlei bijzondere locaties plaatsvinden. Hieronder een overzicht van een aantal van de beste festivals die Nederland te bieden heeft.

Amsterdam open air

{aceedc56-d2d3-ace4-fb69-e47592f3a902}Zoals de naam al doet vermoeden vindt dit festival ieder jaar plaats in Amsterdam in het Gaasper park. Met een steevast goeie en boeiende line-up heeft dit festival inmiddels vele vaste bezoekers. De periode is steevast begin juni waardoor het weer ook nog eens lekker vaak meezit. Het is een meerdaags evenement en voor wie dat wil kan er ook overnacht worden.

Awakenings

Awakenings is ook in de hoofdstad en tevens een festival wat meerdere dagen duurt. Doordat vaak een aantal van de beste DJ´s ter wereld gestrikt worden is het erg populair en een gebeurtenis die de meeste fans van House en Techno niet aan zich voorbij laten gaan. Dit zijn dan ook de meest gespeelde muziekstijlen.

DGTL

Wederom een mooie naam van een festival wat in Amsterdam plaatsvindt en wel op een bijzondere locatie. DGTL wordt namelijk georganiseerd op de NDSM werf. Ook hier zul je veel House horen maar ook veel Electro, wat dan weer prima aansluit bij de naam. Hier kun je tijdens dit twee dagen durende festival de beste artiesten in dit genre beluisteren.

Down the Rabbit Hole

Dit festival duurt maar liefst drie dagen en wordt georganiseerd op een rustige afgelegen plaats. Je hebt hier voldoende mogelijkheden om te overnachten als je alle dagen wilt gaan maar een dag bezoek behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.