Home » Uncategorized » Uit welke soorten muziek bestaat Dance?

Uit welke soorten muziek bestaat Dance?

Muziektrends zijn eigenlijk continue aan verandering onderhevig. Er komen steeds nieuwe stijlen bij terwijl bestaande stijlen veranderen of in elkaar overlopen. Hieruit ontstaan vaak weer begrippen voor een aantal stijlen bij elkaar. Deze sommen in principe in een ruim begrip meerdere soorten muziek op, die veelal dezelfde aanhangers hebben. Dance muziek staat ook wel bekend als elektronische muziek of elektronische Dance muziek. Maar nu rest de vraag, welke genres vallen er eigenlijk onder het begrip Dance?

House

Het begrip House is eigenlijk ook al niet als een stijl te omschrijven. Opvallend is dat er ook hier steeds meer sub stijlen zijn. De laatste decennia heeft House enorm aan bekendheid gewonnen en wordt het wereldwijd tegenwoordig bijna overal gedraaid. Stijlen die als onderdelen van House gezien kunnen worden zijn onder andere Club House, Deep House, Electro House en Progrresive House. Deze stijlen onderscheiden zich vaak doordat er een bepaald verschil in het tempo zit. Allemaal neigen ze vaak net weer naar een andere stijl als Techno of Trance toe, maar toch zijn ze uniek en weer net anders.

Techno

techno_by_rain_da_wolfTechno ontstond reeds tientallen jaren geleden doordat verschillende andere stijlen samenkwamen. Naarmate de tijd vorderde werd het wereldwijd steeds geliefder. Deze muziek staat erom bekend dat er goed op gedanst kan worden en heeft inmiddels meerdere andere stijlen voorgebracht. In het begin was Techno vooral bekend in Duitsland en de Verenigde Staten maar inmiddels is dat overal het geval.

Trance

Nederland kent een aantal wereldberoemde Trance DJ´s. Deze muzieksoort kenmerkt zich doordat het vaak vrij vrolijk klinkt. Een typisch Trance nummer is te herkennen aan een duidelijke melodie de naarmate een nummer vordert steeds iets verder opbouwt. Doordat er zoveel goede DJ´s zijn en er daarom veel Trance evenementen worden georganiseerd is het mateloos populair in Nederland.

Er zijn uiteraard nog vele andere stijlen die onder Dance vallen, de ene wat bekender dan de andere. De stijlen die hierboven worden genoemd zijn daarvan de grootste en mondiaal het bekendste.