Home » Uncategorized » Waar is Dance muziek ontstaan?

Waar is Dance muziek ontstaan?

De stijl Dance is niet een typisch soort muziek of nummer, maar eigenlijk meer een verzamelnaam van meerdere stijlen die je in principe weer los kan verdelen. De makers van deze muziekstijl zijn daarom vaak eveneens gespecialiseerd in meerdere andere stijlen en zullen zich niet al te snel omschrijven als een Dance muzikant. Dit is nu precies de reden die de stijl zo leuk maakt. Daarnaast is het ontzettend interessant een dieper kijkje te nemen aan wat er allemaal vooraf ging aan het ontstaan van Dance muziek en waar het begrip eigenlijk echt vandaan komt.

20040323-kraftwerk-in-de-ab-54-music-non-stopDe leidraad in het begin van de Dance muziek was dat er met elektronische apparaten gewerkt om deze muziek te maken. In het heden hoeft dat overigens niet meer. Steeds vaker worden er eveneens klassieke instrumenten gebruikt en worden beide gecombineerd. Zoals de naam al doet vermoeden is de muziek bijna altijd dansbaar en zul je merken dat er veelal een patroon in zit. Dit is voor de meeste soorten muziek natuurlijk het geval, maar bij Dance valt het extra op. Dit heeft ermee te maken dat er meestal extreem veel herhaling voorkomt in dit type nummers. Wanneer je erop gaat letten zul je merken dat er vaak een bepaalde zin is of een bepaald woord dat de rode draad door een nummer vormt.

Over het algemeen wordt de groep Kraftwerk gezien als de grondlegger van de Dance muziek. Deze groep komt uit het Duitse Düsseldorf en begin in de jaren 70 met het ontwikkelen van een totaal andere soort muziek. Doordat er allerlei elektrische instrumenten gebruikt werden vielen ze op omdat er iets gedaan werd wat nog niet eerder gehoord was door het grote publiek. In navolging van het werk wat Kraftwerk deed sloeg de liefde voor het maken van elektronische muziek al snel over op andere delen van de wereld en inmiddels weet iedereen hoe ontzettend populair dit mede daarom vandaag de dag is.